Gemeenteraadslid / Fractievoorzitter / Wijkcontactpersoon Helmond-West

Annegien Wijnands

Ik ben Annegien Wijnands en woon al 20 jaar in Helmond, waarvan nu drie jaar in Helmond-West. Ik studeerde arbeid- en organisatiesociologie en deed veel ervaring op binnen de volgende functies: personeelswerk, coach, wethouder / statenlid, werk voor de overheid: sociaal domein / veiligheid, opdrachten als zzp’er. Ik woon met plezier in onze levendige wijk, met de winkels van het Combicentrum om de hoek, maar je staat ook in het groen voor een mooie wandeling bij de Goorloop.

Ik ben al flink wat jaren politiek actief, onder andere voor de Provincie Noord-Brabant en nu zet ik me in voor onze stad als raadslid.

De PvdA wil de ongelijkheid in de stad aanpakken. Mijn wens is dat iedereen in Helmond dezelfde kansen krijgt. Nu is het nog zo dat de levensverwachting in de ene wijk 7 jaar hoger is dan in de andere.

Deze termijn hoop ik nog te bereiken dat al onze voorstellen staan in het teken van het tegengaan van de (gevolgen van de) tweedeling en van het tegengaan van de (gevolgen van de) klimaatverandering. We zijn blij dat we onderdeel zijn van een college dat zich hier hard voor maakt. We zetten ons in voor betaalbaar wonen, behoud van goede zorg, eerlijk werk, beschermen van de kwetsbaren en een groene stad.

Mijn geloof in onze partij komt voort uit deze overtuiging: iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen. Solidariteit.

Politiek gaat niet over (grote) successen. Het gaat om samenwerken, verbinden en het laten horen van onze idealen. In de stad en in de gemeenteraad. Met bijdrages, moties en amendementen. Het is voor mij niet zo dat er een bijdrage is waar ik het meest trots op ben.

We laten niemand links liggen! Doe je mee?

U kunt met mij in contact komen via [email protected] Wijkcontactpersoon PvdA in Helmond-West.