7 maart 2014

Dick Hermsen

Mijn naam is Dick Hermsen. Ik ben in 1958 in Voorschoten geboren. Ik ben musicus, musicoloog, cultuurmanager en politicus. Ik studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Aansluitend woonde en werkte ik enkele jaren in Luxemburg en voltooide vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam een studie Muziekwetenschappen. Daarnaast deed ik nog een managementopleiding.

Ik heb mij altijd breed ingezet voor de kunsten in het algemeen en de muziek in het bijzonder. Zo werkte ik enkele jaren als muziekjournalist bij het Leidsch Dagblad en schreef ik programmatoelichtingen voor het Residentie Orkest in Den Haag. Als (mede-) auteur en eindredacteur publiceerde ik twee boeken. Daarnaast was ik bijna 20 jaar verbonden als presentator bij het North Sea Jazz Festival, maakte ik radioprogramma’s voor Concertzender Nederland en doceerde ik klassieke muziekgeschiedenis en niet-westerse muziek aan het Conservatorium van Groningen.

Mijn belangrijkste bezigheid vond ik in de kunsteducatie. Ik werkte 15 jaar als directeur in meerdere kunstencentra. Tegenwoordig werk ik binnen het culturele veld voor verschillende opdrachtgevers. Ook verzorg ik veel lezingen en ben ik actief als uitvoerend musicus.

Lees meer over Dick