3 juni 2010

Jos Boetzkes verkozen tot politiek leider PvdA Helmond

 

 

.   Persbericht- PvdA Helmond

Woensdagavond 2 juni is Jos Boetzkes tijdens de Algemene Leden Vergadering per acclamatie gekozen tot Politiek leider van de PvdA Helmond. Het politiek leiderschap werd na de verkiezingsuitslag bekleed door Seyit Yeyden. Zijn snelle vertrek naar de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam heeft ervoor gezorgd, dat de afdeling Helmond een nieuwe Politiek leider moest gaan kiezen. Het bestuur stelde voor om de politiek leider te kiezen vanuit het politiek personeel. Binnen de Fractie is Jos Boetzkes gekozen tot Fractievoorzitter. De Fractie heeft het bestuur geadviseerd om Jos voor te dragen als politiek leider. Het bestuur nam dit graag over en stelde voor Jos Boetzkes te benoemen tot Politiek leider van de PvdA afdeling Helmond.

Jos heeft een grote staat van dienst, zowel als burgercommissielid, fractielid en zeker de afgelopen 4 jaar als wethouder. Jos is een echte Helmonder en zeer goed bekend in de stad en bij de burgers. Het bestuur verwacht, dat Jos een waardig opvolger zal zijn van Seyit Yeyden.

Deze laatste was uitgenodigd op de vergadering, zodat leden in de gelegenheid waren om afscheid te nemen. Hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Mohammed Chahim neemt de plaats van Seyit in als raadslid. Zijn burgercommissiewerk wordt overgenomen door Stijn Smeulders. Hij is eerste opvolger en heeft aangegeven deze vacature graag in te vullen. In de laatste Algemene Leden Vergadering  is het besluit genomen om bij het benoemen van een burgercommissielid uit te gaan van de opvolging in lijn aan de hand van de kandidaatstellingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Stijn stond als tweede opvolger, maar Peter van Stiphout heeft afgezien van een functie als burgercommissielid.

Tijd werd gemaakt voor het bedanken van de oud fractieleden uit de periode 2006-2010 en de beide wethouders uit die periode. Zij kregen van voorzitter Gerard Meijer de zilveren PvdA- roos van Verdienste uitgereikt.

            

.

.