Fractie PvdA Helmond draagt Martijn de Kort voor als kandidaat-wethouder

Door Annegien Wijnands op 4 juni 2022

De PvdA-fractie draagt Martijn de Kort voor als kandidaat-wethouder.

Na een zorgvuldige selectieprocedure op basis van een door de PvdA-leden vastgesteld profiel en uitgevoerd door een externe selectiecommissie bestaande uit Greet Buter, Marieke Moorman en Nathalie Peijs is besloten Martijn de Kort voor te dragen als kandidaat-wethouder namens PvdA Helmond voor de bestuursperiode 2022-2026.

Fractievoorzitter Annegien Wijnands: “Ik ben er trots op dat wij zo’n politiek zwaargewicht hebben weten te strikken voor Helmond. Ik ben ervan overtuigd dat Helmond snel net zo onder de indruk zal zijn van Martijn als wij. Ik kijk er erg naar uit om als fractie samen met hem onze schouders te zetten onder de ambities uit het Ambitieakkoord ‘Een sterker Helmond voor iedereen’.”

Martijn stelt zich hieronder alvast kort voor:

Beste Helmonders,

mijn naam is Martijn de Kort en ik ben er heel trots op dat ik voorgedragen ben als kandidaat-wethouder namens de PvdA Helmond met de mooie portefeuille: economie en arbeidsmarkt, financiën, innovatie, digitalisering (incl. glasvezel), regionale samenwerking, arbeidsmigranten, automotive campus en regionale samenwerking.

Ik ben 41 jaar, kom uit Vught en ben op dit moment nog fractievoorzitter van de PvdA in Brabant. Ik werk al een aantal jaar in Helmond aan de nieuwe wijk Brainport Smart District en heb in die tijd Helmond leren kennen als een mooie gemeente met veel ambitie en ook grote uitdagingen, zeker in deze onzekere tijden.

Dat ik hier nu aan de slag mag in een college met een topteam en een stevig ambitieakkoord vind ik een hele eer! Ik kijk daarbij ook uit naar de samenwerking met de hele gemeenteraad en de PvdA-fractie in het bijzonder.

De komende tijd wil ik, zoveel als mogelijk op de fiets, veel de wijken in en met u kennismaken!

 

Annegien Wijnands

Annegien Wijnands

Ik ben Annegien Wijnands en woon al 20 jaar in Helmond, waarvan nu drie jaar in Helmond-West. Ik studeerde arbeid- en organisatiesociologie en deed veel ervaring op binnen de volgende functies: personeelswerk, coach, wethouder / statenlid, werk voor de overheid: sociaal domein / veiligheid, opdrachten als zzp’er. Ik woon met plezier in onze levendige wijk, met

Meer over Annegien Wijnands

Waar ben je naar op zoek?