28 november 2013

Kandidatenlijst PvdA Helmond 2014-2018

Woensdagavond 27 november heeft de afdeling de kandidatenlijst voor de verkiezing van de gemeenteraad voor de periode 2014-2018 vastgesteld.

In een drukbezochte vergadering werd de conceptlijst die de kandidaatstellingscommissie had vastgesteld in zijn geheel door de vergadering overgenomen. Hiervoor waren 2 stemrondes nodig waarbij de vergadering met een overtuigende meerderheid de keuze van de commissie en het bestuur overnam.

Neco Kaygisiz werd in de vergadering voorgedragen voor een hogere plaats op de lijst (van plek 6 naar plek 4) maar zag hier zelf vanaf. Hij verzocht het bestuur het verzoek niet in stemming te brengen.

Mohammed Chahim werd op advies van de commissie en het bestuur door de vergadering unaniem gekozen als nieuwe lijsttrekker. Hij sprak de vergadering na vaststelling van de gehele lijst bezielend toe. De tekst is hier terug te lezen: speech Mohammed Chahim.

Het bestuur hecht eraan de commissie vanaf deze plek te bedanken voor het vele verzette werk en de nuance en oprechtheid waarmee deze werkzaamheden werden verricht en het advies vorm werd gegeven.

Met de vaststelling van de kandidatenlijst is de campagne begonnen. We hebben er zin in en zijn er klaar voor!

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezing 2014:

 1. Mohammed Chahim
 2. Mirjam van der Pijl
 3. Peter van Stiphout
 4. Roy Boermeester
 5. Karim Ajouaou
 6. Neco Kaygisiz
 7. Dick Hermsen
 8. Stijn Smeulders
 9. Antonio Nunes da Silva
 10. Willie Merkx
 11. Rob van Eekeren
 12. Mea van Vugt
 13. Simon Prinsen
 14. Jan van der Zanden
 15. Annegien Wijnands