PvdA geeft Simon Prinsen en Piet Jeuken gouden speld

24 mei 2022

Piet Jeuken en Simon Prinsen hebben afgelopen maandag de gouden speld van de Partij van de Arbeid in ontvangst genomen. Zij ontvingen deze onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de PvdA en de sociaaldemocratie. De onderscheiding werd namens partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent bij de heren opgespeld door Gedeputeerde Stijn Smeulders. De gouden speld is de hoogste onderscheiding binnen de PvdA.

De twee Helmondse PvdA-helden werden geëerd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 mei. Beide heren zijn maar liefst 50 jaar (!) lid van de PvdA. En beiden hebben ze een lange sen zeer actieve staat van dienst voor onze partij.

Piet Jeuken kwam na zijn actieve politieke carrière naar Helmond en was hier betrokken bij kandidaatstellingscommissies en vele inhoudelijke dialogen.

Simon Prinsen was maar liefst 16 jaar actief in de Helmondse politiek, 4 jaar als raadslid en 12 jaar als wethouder.

En hoewel de jubilarissen gisteren erkenden dat hun politiek loopbaan zich in z’n nadagen bevindt, spraken ze onverminderd bevlogen de Algemene Ledenvergadering toe. Én waren ze verheugd dat de Helmondse PvdA binnenkort weer is waar ze hoort, ín het stadsbestuur.

Nog meer onderscheidingen

Naast de gouden spelden werd ook Frankie Jonkers in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de PvdA.

Mirjam van der Pijl en Bert Valentijn ontvingen de Zilveren Roos van de PvdA Helmond vanwege hun vele verdiensten voor de afdeling.