28 januari 2014

Spannende tijd – lijsttrekkersverkiezingen

30 september 2010

Op de dag dat de dolle dwaze dagen bij de Bijenkorf begonnen zijn én het regeer- en gedoogakkoord van de PVC coalitie in afwachting is van de goedkeuring van het CDA congres, schrijf ik deze blog. Den Haag houdt ons aardig in de greep. Het lijkt wellicht een hele andere issue, maar helemaal waar is dat niet: deze blog gaat over mijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Noord-Brabant.

Gister is het bericht uitgegaan waarin de PvdA kandidaten voor het lijsttrekkerschap zijn aangekondigd. Het gaat om John Arkes, Johan Stalknecht en ik dus (allemaal lid van de huidige Statenfractie). We mochten ons in 150 woorden bekendmaken aan het publiek.

Mijn tekst was daarbij als volgt:

Mijn naam is Annegien Wijnands, 43 jaar, met man en twee dochters woonachtig te Helmond. In Tilburg heb ik arbeid- en organisatiesociologie gestudeerd. Ik heb een eigen trainings- en adviesbureau voor loopbaanvragen, outplacementtrajecten, en coaching. Sinds 2007 ben ik Statenlid voor de PvdA. Binnen de fractie heb ik de ‘groene’ portefeuille: milieu, natuur, landschap & water.

Mijn inzet is een provinciale fractie met intensieve contacten met afdelingen, bestuurders en maatschappelijke partners. Ik maak mij sterk voor een Partij van de Arbeid die oog heeft voor de menselijke maat. De provincie heeft te maken met bezuinigingen en moet daarin keuzes maken. Juist de komende periode is een grote PvdA in Noord-Brabant hard nodig. Zodat de keuzes sociaal zijn. Als lijsttrekker zet ik in op een samenleving waarin iedereen mee doet, we de huidige werklozen aan het werk krijgen, inspelen op de toekomstige bevolkingskrimp, duurzame energie maximaal wordt ingezet en er zorgvuldig wordt omgegaan met de ruimte.

150 woorden, dat is dus kiezen en de kernpunten neerzetten. Later in de campagne krijgen we de kans om – via de Rode Loper, ons provinciale blad, ons wat uitgebreider voor te stellen. Binnenkort zal ik die tekst ook hier op mijn weblog plaatsen. Verder volgen er ook nog 3 debatten. Waarschijnlijk op 16 oktober in Breda, 19 oktober in Eindhoven en 23 oktober in Tilburg. Ze worden georganiseerd door het bestuur van het gewest. De ledenraadpleging is van 27 oktober tot 5 november. Op zaterdag 6 november wordt bekend gemaakt wie de verkiezing gewonnen heeft.

Helaas werkt de reactieknop op deze website niet zo goed. Binnenkort krijg ik een nieuwe website waar reageren weer – zoals het hoort bij een blog – wel goed mogelijk is. Tot het zover is wil ik vragen om reacties te sturen naar awijnands@brabant.nl. Ik reageer dan zo snel mogelijk.

Annegien  Wijnands, Statenlid Provinciale Staten