28 november 2013

Speech Mohammed Chahim

Beste mensen,

Tijdens mijn eerste jaren op de middelbare school raakte ik politiek geïnteresseerd. Dit kwam deels door mijn leerkrachten, maar ook door allerlei jongerenwerkers in deze prachtige stad die mij meerdere keren meenamen naar debatten overal in het land.

En zoals vele andere Nederlanders ben ook ik geprikkeld door Pim Fortuyn.  Hij heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik lid werd van de Partij van de Arbeid. Hij zorgde ervoor dat ik sympathie kreeg voor Melkert, die, laten we eerlijk zijn, helaas niet bracht wat van hem werd verwacht.

“De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten” het is eigenlijk heel simpel, heel eenvoudig  om uit te leggen waar de PvdA voor staat. Deze kerngedachte moeten we blijven uitdragen en dit is ook iets wat ik persoonlijk heel erg koester. Juist met de huidige economische crisis is solidariteit belangrijk en juist voor deze tijd is het sociaal vangnet bedacht. Dat we sommige zaken anders moeten gaan organiseren staat vast, van minder voor elkaar naar meer samen met elkaar.

 

Beste mensen,

In 2003 werd ik lid, in 2006 werd ik verkozen in de raad en nu in november2013 sta ik hier voor jullie als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Ik ben de politiek in gegaan om iets te betekenen voor de mensen in onze stad. Om de jongeren een stem te geven en er alles aan te toen om de werkloosheid onder deze jongeren te bestrijden. Dit moet absoluut  meer zijn dan alleen  het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen Overheid-Onderwijs en Ondernemers.  Zij die dreigen verloren te gaan verdienen  nog een kans. En  als het nodig is: een tweede of derde kans. De TOP30 aanpak van de gemeente is prima, maar dit moet uitgebreid worden met jongeren die geen  crimineel verleden hebben.

Ik ben de politiek in gegaan om “politiek” dichter bij de mensen te brengen. Om de communicatie met de wijken en wijkbewoners te verbeteren iets wat de afgelopen jaar niet is gebeurd. De frequentie van deze bijeenkomsten moet  omhoog, we moeten ook vaker de mensen vragen wat ze willen in plaats van alleen vertellen over de plannen van de gemeente. Ik zie hier zeker ook kansen.  De sociale media en andere digitaliseringen creëren kansen om politiek dichter bij de mensen te brengen, voor de gemeente, maar zeker ook voor onze partij. Hier maken we nu te weinig gebruik van en een digitale oproep is zo geplaats.

Ik ben in de politiek gegaan omdat je toekomst niet afhankelijk moet en mag zijn van de wijk waarin je geboren bent. De herstructureringsplannen in Helmond moeten doorgezet worden. De Leonarduswijk dreigt nu kind van de rekening te worden door de crisis. We kunnen getto vorming in Helmond niet accepteren.

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}

De afgelopen periode was hectisch. De politiek heeft aan geloofwaardigheid verloren. Opmerkelijk declaratiegedrag van bestuurders, uitstel van beslissingen, om maar iets te noemen.

Ook binnen de partij zelf is er veel discussie en onduidelijkheid over de te varen koers. JSF: ja of nee; nog meer bezuinigen: of niet?

Het landelijke beleid heeft zijn invloed en effecten op lokaal niveau. We moeten hier invulling en uitvoering aan geven. Hoe? Vanuit onze sociaal democratische uitgangspunten. Dit vraagt eensgezindheid, creativiteit en durf om de goede keuzes te maken. Die uitdaging gaan we met zijn allen aan.

 

Beste mensen,

Dit alles ga ik dan ook niet alleen doen. We hebben een prachtige lijst waar we een aansprekend  team uit gaan samenstellen. Een goede mix met veel kennis en ervaring. Sociaal democraten die er vooral heel veel zin in hebben en de handen uit de mouwen gaan steken. De opkomst tijdens de verkiezingen is bedroevend laag en het is dan ook onze taak hier verbetering in te brengen. We hebben veel werk te verrichten en het zal niet makkelijk gaan. Er moet meer dynamiek in de afdeling komen en we moeten naar de mensen toe. Meer discussie en debatten rondom lokale, maar zeker ook landelijke thema’s. Ik zie hier ook een duidelijke rol voor de toekomstige fractie.  Ik heb er veel vertrouwen in en  wat mij betreft begint de campagne vandaag.

Nog een speciaal woordje voor Jos: we hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt en wat mij betreft – en dat hoop ik oprecht – houdt dit na de verkiezingen niet op. Ook Abdel wil ik bedanken. Abdel ken ik al sinds mijn 4e als meneer Tijani. Een altijd vriendelijke en sociaal bewogen man, met de nodige ervaring en kennis. Ik ben blij dat je na 12 jaar in de raad je actief blijft voor onze partij.

Ik wil graag de kandidaatstellingscommissie, het bestuur en de leden bedanken voor het vertrouwen.

Dank jullie wel!

 

Mohammed Chahim