28 januari 2014

Vakantienieuws?

De vakantie is bijna om. De meeste reizen zitten er op, een enkeling mag nog gaan genieten (die heeft het dan wel verdiend na al die weken regen). Maar velen van ons (Nederlanders, Brabanders, Helmonders) hebben al een mooi kleurtje gekregen. Was het niet in een ver, altijd zonnig oord, dan was het wel gewoon in de achtertuin in de maanden juni en juli…..

Met de moderne communicatiemiddelen is het zelfs aan de andere kant van de wereld tegenwoordig mogelijk het nieuws uit je woonplaats te volgen. Waar je ook bent, internet bied je die kans. Ik kon dat natuurlijk niet laten en klikte dus regelmatig het ED aan op een beschikbare computer. Nou, ook al niet om van achterover te vallen… Tja, een vervelende brand maar verder? Fietsendieven, mannen die hun vrouw slaan, dronken automobilisten….. Ernstig, daar niet van, maar niks nieuws onder de vakantiezon. Een klein beetje triest nieuws is er ook. Had u al eerder afscheid moeten nemen van de bloggers Paul Smeulders en Mohammed Chahim, onlangs namen we afscheid van Theo van Mullekom en nu ook van Ron Peters. Gezien de reacties heeft u hun columns zeer gewaardeerd. Ik waardeer het dat zij de Helmondse politiek op deze manier onder uw aandacht hebben gebracht. Het goede nieuws is dat na Ling Ko en mijzelf er weer nieuwe columnisten zullen aantreden. Wie dat zijn zult u als trouwe lezer van de weblog wel ontdekken.

De afgelopen weken was er van alles dicht; scholen, bedrijven, winkels. Vele bureaustoelen bleven onbezet. En toch draaide het leven volop door. Zij het vaak op een lager tempo of met minder intensiteit. De brievenbus bleef bv ook wat leger. Met name bij de raadsleden vielen wat minder en vooral minder dikke enveloppen door de brievengleuf.

Maar deze week gaat ook het gemeentebestuur weer volop aan de gang. De inhoud van eerste dikke enveloppen is al weer gelezen, de commissievergaderingen staan voor de deur.

Daarin wel goed nieuws voor de vakantievierders van de komende jaren. Voor allen die ons mooie Helmond wel eens wat beter willen leren kennen en voor alle Helmonders die hun vakantie liever vlak bij huis vieren. De gemeente wil nl dat het aantal hotelkamers, bed-and-breakfast gelegenheden en vakantiewoningen wordt uitgebreid. Ook wordt nagedacht over pleziervaart op “de Knaal”. Het lijkt me dat de gemeenteraad hieraan, met hier en daar wat restricties t.a.v. groen en natuur, zeker de medewerking zal verlenen. Volgende vakantie dus in Helmond Haven, aan de “Costa del Elmon” of in “Zum Hinterstrasse”?????

Mirjam van der Pijl

PvdA gemeenteraadsfractie Helmond

Ockenburghpark 3

tel: 770129

Email: mirjamvanderpijl@chello.nl

Mirjam publiceert elke 6 weken een column op “De Weblog van Helmond”.