Vragen opvang Afghaanse vluchtelingen in Helmond

Door Annegien Wijnands op 27 augustus 2021

Het zal niemand ontgaan zijn. De situatie in Afghanistan is sinds de snelle opmars van de Taliban voor veel mensen in het land nijpend geworden. Kunnen vertrekken uit het land is letterlijk een zaak van leven of dood.

De afgelopen weken heeft onder andere Nederland alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk, aan Nederland gelieerde, Afghaanse vluchtelingen het land uit te krijgen. Zij worden momenteel opgevangen op een aantal locaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in het land.

Afgelopen woensdag, 25 augustus, heeft het demissionaire kabinet de provincies en gemeentebesturen opgeroepen om ‘alles op alles’ te zetten om meer opvangplekken voor asielzoekers en huisvesting voor vergunninghouders te creëren.

Het college in Helmond heeft ongetwijfeld kennis genomen van deze oproep. Annegien Wijnands stelt namens de PvdA Helmond dat Helmond ‘alles op alles’ moet zetten om deze mensen op te vangen en heeft hierover de volgende vragen aan het college gesteld: Vragen opvang Afghaanse vluchtelingen 20210826

 

Annegien Wijnands

Annegien Wijnands

Ik ben Annegien Wijnands en woon al 20 jaar in Helmond, waarvan nu drie jaar in Helmond-West. Ik woon met plezier in onze levendige wijk, met de winkels van het Combicentrum om de hoek, maar je staat ook in het groen voor een mooie wandeling. Ik ben al flink wat jaren politiek actief, onder andere

Meer over Annegien Wijnands