4 maart 2012

Wandeling ’t Rijpelrondje

 

 

Op uitnodiging van de stichting Brouwberg hebben enkele bestuursleden en een 5 tal fractieleden van de PvdA Helmond zaterdagochtend 3 maart deelgenomen aan een natuurhistorische wandeling door de Rijpelberg.

Na het uitreiken van het boekje “natuurhistorische wandeling “t Rijpelrondje” aan wethouder van de Heuvel, gingen we in drie groepen van in totaal ruim 50 mensen vanaf de Brem om 10.30 uur op pad.

 

 

Een mooie start van het weekend in de natuur, dit met o.m. uitleg van een ervaren IVN gids, Dhr. van den Brule. Hij gaf uitvoerig uitleg over alles aan flora en fauna wat de wijk Rijpelberg te bieden heeft.

Rijpelberg een wijk waarbij met de aanleg zo’n 30 jaar gelden goed rekening is gehouden met het behoud van de aanwezige groene zones en waar natuurlijke agrarische lijnen die er waren in stand zijn gehouden.

De wandeling die zowel door de wijk, naar Berkendonk en door de “Bakelse bossen” leidde werd door de deelnemers als zeer de moeite waard ervaren.

Door de aanwezigheid van diverse Helmondse politici was er onderweg nog de mogelijkheid om politieke standpunten en belangen informeel met elkaar uit te wisselen. Ook de leden van de werkgroep Brouwberg benadrukte het belang van Berkendonk als natuurgebied nogmaals.

Na een stukje (of road) over “ een Middeleeuws pad” eindigde de wandeling om 13.00 uur weer bij de Brem.

De wandeling was zowel inhoudelijk als qua sfeer de moeite waard en de belangstelling vanuit de PvdA Helmond onderstreept dat de wijken Rijpelberg en Brouwhuis volop de aandacht genieten en houden van onze politiek vertegenwoordigers.

Carlo Raaijmakers,  Burgercommissielid  RF