Algemeen bestuurslid

Bregje Kerssemakers-Somers

Bregje Kerssemakers-Somers

Over Bregje Kerssemakers-Somers

Kandidaatstellingscommissie over Bregje: 

“Bregje werkt als strategisch adviseur Ruimtelijk domein bij de gemeente Eindhoven. Zij heeft binnen het ruimtelijk domein veel ervaring. Zij is een beginnend politica met grote ambities en groeimogelijkheden. Zij beschikt over een goed organisatietalent, houdt van duidelijkheid en aanpakken. Bregje kan zich bij de PvdA en binnen de gemeenteraad van Helmond ontwikkelen tot een stevige en leidende persoon.”

Wie ben je?

Ik ben Bregje Kerssemakers-Somers. Ik ben geboren in Geldrop op 19 december 1975. Na een jeugd in Nuenen, middelbare school in Geldrop en studeren in Eindhoven op de Technische Universiteit  ben ik in 1998 in Helmond gaan wonen. Inmiddels woon ik al weer bijna 20 jaar in Brandevoort, samen met mijn man en mijn twee zonen.

Wat doe je?

Na de opleiding voor Techniek en Maatschappij ben ik via diverse werkgevers bij de gemeente Eindhoven gaan werken. Daar heb ik diverse functies bekleed, van afdelingshoofd Vergunningen tot bestuursadviseurs bij een van de wethouders. Op dit moment ben ik strategisch adviseur in het ruimtelijk domein, en hou me bezig met de lange-termijn strategie van de ruimtelijke agenda voor Eindhoven, met de realisatie van de Brainport Nationale Actieagenda voor de regio en ben ik plaatsvervangend sectorhoofd. In mijn vrije tijd ben ik daarnaast betrokken bij OBS Brandevoort en ben ik bestuurslid bij Hockeyclub Mierlo.

Wat wil je?

Helmond is een prachtige stad, waar iedereen een plek verdient en iedereen een kans verdient. Dat is echter nog geen vanzelfsprekendheid, en daardoor heeft nog niet iedereen gelijke kansen om mee te kunnen doen in onze stad. En dat terwijl we juist in Helmond het verschil kunnen maken in de groei en bloei van deze regio. Als we zorgen voor een goede aansluiting van ons middelbaar en voortgezet onderwijs op waar we als stad goed in zijn en ons in onderscheiden zorgen we voor een mooie groeibodem voor onze stad en onze jeugd. Daarnaast wil ik me graag hard maken voor een verdere verbinding tussen onze stad en de Brainport-regio. Nu is dat nog vooral een ver-van-mijn-bed-show voor veel Helmonders, en lijkt het vooral een ‘feestje voor Eindhoven’. Maar als we zorgen voor een goede, sterke profilering van Helmond wordt het voor de hele regio een feest, waar iedereen aan mee mag en kan doen. Tot slot wil ik me inzetten om het belang van democratie bij vooral jeugd en jongeren kenbaar te maken. De jeugd heeft de toekomst, ook als het gaat om de democratie en onze stad. Door met elkaar in gesprek te zijn en te blijven zorgen we ervoor dat iedere stem telt, maar ook dat er ruimte is en blijft voor dialoog. Daar zet ik me graag voor in.

Stem  Bregje Kerssemakers-Somers,

Stem PvdA, zeker in Helmond!