Burgercommissielid Omgeving

Hans de Mare

Hans de Mare

Over Hans de Mare

Kandidaatstellingscommissie over Hans:

“Hans is architect en heeft een architecten- en adviesbureau. Hij is zeer deskundig en heeft die deskundigheid getoond in zijn lidmaatschap van de Commissie Omgeving van de Helmondse gemeenteraad. Daarnaast is Hans actief als commissielid Watersysteembeheer van het Waterschap Aa en Maas. Hans blinkt uit in zijn werk binnen de commissie en is een gewaardeerd fractielid. Een vervolg van het lidmaatschap van de commissie, als ook het raadslidmaatschap van de PvdA in Helmond is voor Hans voor de hand liggend.”

Wie ben je

Mijn naam is Hans de Mare.  Ik ben geboren in 1956 in Amsterdam. Sinds 1995 woon ik in Helmond, in Stiphout. Ik ben getrouwd met Petra en heb drie kinderen. Een jongen van 20 en een tweeling (jongen-meisje) van 19.

Wat doe je

Ik heb Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft gestudeerd, waarna ik architect ben geworden.  Naast het ontwerpen van gebouwen en interieurs verricht ik ook stedenbouwkundige onderzoeken en ander advieswerk. Na vele jaren bij grote architectenbureaus gewerkt te hebben doe ik dat sinds 2010 als zelfstandige.

Vanaf 2010 ben ik lid van de PvdA. In 2012 ben ik tot het bestuur van de afdeling Helmond toegetreden. In 2014 ben ik burgerraadslid van de commissie Omgeving van de gemeenteraad geworden, en in 2015 ook burgercommissielid van het Waterschap Aa & Maas.  Mijn sporten zijn golfen en tafeltennissen, en mijn hobby’s zijn het maken van etsen en van videofilms van mijn gezin en onze vakanties.

Wat wil je

Ik wil graag in een rechtvaardige maatschappij leven. Waarin de goed-bedeelden solidair zijn met diegenen die het minder hebben. Binnen Nederland, maar ook ten opzichte van het buitenland. De internationale solidariteit die de PvdA voortdurend uitstraalt vervult mij met trots.

Helmond is een mooie stad. Veel zaken zijn vrij goed geregeld, maar het kan altijd beter. Met mijn kennis en ervaring in ruimtelijke vraagstukken draag ik graag mijn steentje bij om het wonen en leven in onze stad voor alle inwoners nog wat fijner te maken. Met daarbij speciale aandacht voor de bevolkingsgroepen en wijken die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Stem Hans de Mare,

Stem PvdA, zeker in Helmond!