Algemeen bestuurslid

Mirjam van der Pijl

Mirjam van der Pijl

Kandidaatstellingscommissie over Mirjam:

“Mirjam is een zeer ervaren en gewaardeerde politica. Zij is nu raadslid in Helmond maar was ook raadslid en wethouder in Duiven, alsmede lid van Provinciale Staten in Gelderland. Mirjam vervult naast haar raadslidmaatschap diverse maatschappelijke (vrijwillige) functies. Mirjam heeft een goede inhoudelijke en verbindende rol gespeeld in de fractie. Inhoudelijk vooral actief geweest binnen het ruimtelijk domein en financiën. Zij wil de PvdA nog een keer in de gemeenteraad vertegenwoordigen en heeft aangegeven zich te willen inzetten voor een goede opvolging.”

Wie ben je?

Mijn naam is Mirjam van der Pijl. Ik ben geboren in Hilversum op 19 april 1956. Op mijn 20ste ging ik in Eindhoven op kamers wonen. Ik werd toen 2x verliefd; op Wil, die later mijn man werd en op Brabant! Wil en ik kregen drie zonen en inmiddels heb ik ook twee kleinzoons. Helaas werd ik in maart 2015 weduwe. Ik heb van 1979 tot 2009 in Duiven, Gelderland gewoond. Daar was ik ook politiek actief, ben raadslid, wethouder en Gelders Statenlid geweest. In 2009 verhuisde ik met mijn man naar Helmond en in 2010 werd ik hier raadslid. Ook de periode 2014-2018 mocht ik raadslid worden.

Wat doe je?

Ik ben opgeleid tot etaleur. Dat vak oefen ik al een tijdje niet meer uit. Ik ben in Duiven en in Helmond trouwambtenaar, een van de allermooiste banen van de wereld! Daarnaast doe ik veel vrijwilligerswerk. o.a. voor Speel je mee, de bloedbank Sanquin, de Voorleesexpress, het Dierdonks wijkblad Gazet en Het Kasteel van Sinterklaas.

Wat wil je?

Helmond en de Helmonders hebben mijn hart veroverd. Met liefde en plezier wil ik meewerken aan een nóg mooiere stad en het welzijn van haar inwoners. Solidariteit is het kernwoord van de PvdA. Ik wil mijn solidariteit omzetten in daden. Vrijwilligerswerk én de gemeenteraad bieden me de kans om het leven van Helmonders een beetje mooier, gelukkiger en welvarender te maken. Niet elk mens krijgt dezelfde kansen, terwijl dat wel zo zou moeten zijn. Wie kansen krijgt moet deze pakken, wie ze niet op eigen kracht pakken kan moeten we helpen en voor hen die de kansen missen moeten we op de bres! Daar zet ik me graag voor in.

Stem Mirjam van der Pijl,

Stem PvdA, zeker in Helmond!