Raadslid

Nathalie Peijs

Kandidaatstellingscommissie over Nathalie:

“Nathalie is als oud-ambtenaar binnen het sociaal domein in Helmond geen onbekende persoon. Ruim negen maanden geleden is zij vertrokken als ambtenaar bij de gemeente en is nu als zelfstandig adviseur actief. Nathalie is vele jaren actief geweest binnen de PvdA. Nathalie is uitermate deskundig op het sociale domein maar kan ook goed functioneren binnen economie bestuur en veiligheid. Nathalie is een talentvolle nieuwe politica met een grote potentie om uit te groeien naar een leidersrol binnen de PvdA Helmond.”

Wie ben je?
Ik ben Nathalie Peijs. Geboren in een heel klein Brabants dorpje midden in de jaren 70. Als oudste dochter heb ik altijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel gehad en ben ik zorgzaam, maar ook eigenwijs. Ik heb graag de touwtjes in handen en ben een regelneef. In 2006 kwam ik in Helmond terecht. Helmond leek mij de perfecte plek om een nieuw leven op te bouwen, nadat ik was gescheiden. En wat had ik dat goed aangevoeld. Helmonders zijn heel makkelijk om mee in contact te komen, zijn altijd wel te porren voor een praatje. En als liefhebber van muziek, film en theater vermaak ik me hier ook prima. Ik voelde me hier direct thuis en doe dat nog steeds. Ik woon in de Binnenstad, met huisgenoot/kat Jimy (minstens zo eigenwijs als ik) en met fijne buren. Ik heb een rijk leven, met veel liefde van en voor mijn ouders, zus en vrienden.

Wat doe je?
Nadat ik maar liefst 15 jaar met veel plezier voor de gemeente Helmond had gewerkt, besloot ik begin 2017 het roer om te gooien. Ik zegde mijn vaste baan op en besloot als ZZP’er verder te gaan. En elke dag ben ik nog blij met die beslissing. Op dit moment doe ik twee opdrachten bij Brainport Development in Eindhoven, beide als senior projectleider op het gebied van onderwijs-arbeidsmarkt. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de Cacaofabriek en het Speelhuis te vinden of kom je me tegen tijdens een van m’n wandelingen door de stad. Ik hou van zingen en dansen, zowel binnen als buiten de deur, maar kan ook goed stilzitten als ik een mooi boek in mijn handen heb.

Wat wil je?
Al vanaf jonge leeftijd ben ik me ervan bewust, dat niet alle mensen in ons land dezelfde kansen hebben om te bereiken wat ze kunnen en willen. Solidariteit, een eerlijke verdeling van geld en macht, duurzaamheid en internationale samenwerking zijn voor mij belangrijke thema’s en ze zijn nog steeds hartstikke actueel. Helmond is een prachtige stad. Een stad met een heleboel in zich om trots op te zijn. Maar het moet nog beter! We horen steeds weer hoe goed het gaat in Nederland en in Helmond, maar lang niet iedereen profiteert mee van die vooruitgang. Dat vraagt om acties (meer banen, een eerlijk en fatsoenlijk inkomen, gelijke kansen voor alle kinderen ondanks je afkomst, excellent onderwijs), maar ook om een gemeenteraad die verschillen kan overbruggen, zowel in woord als in gebaar.

Stem Nathalie Peijs,

Stem PvdA, zeker in Helmond!