Krachtige vrouwen in de gemeenteraad? Stem PvdA!

Door Annegien Wijnands op 8 maart 2022

Krachtige vrouwen in de gemeenteraad? Stem PvdA!

“Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.” Een uitspraak van Els Borst. Was de pil ooit uit het basispakket gegaan en viagra erin als er evenveel vrouwen als mannen in de Tweede Kamer hadden gezeten? Als vooral mannen de wetten en regels maken herkent de helft van de bevolking zich er mogelijk niet in. En het is wetenschappelijk bewezen dat diverse teams de beste kwaliteit leveren. Kortom, het is belangrijk dat er in de politiek net zoveel vrouwen als mannen actief zijn.

En dat is in Helmond bepaald nog niet het geval. In de huidige Helmondse gemeenteraad zijn 9 van de 37 raadsleden vrouwen, een kwart.

De Helmondse PvdA wil dat veranderen. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is met unanieme instemming dan ook de eerste vrouwelijke lijstrekker van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart a.s. in Helmond gekozen: Annegien Wijnands. Annegien heeft al veel politieke ervaring, maar heeft er heel veel zin in om zich nu voor haar eigen stad in te zetten. Onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen zijn gelijke waardering van ieders talenten, betaalbare huizen en solidariteit.

Nooit eerder had de Helmondse afdeling een voordracht voor een vrouwelijke lijstrekker. In het verleden hebben we wel altijd goede vrouwelijke raadsleden geleverd, maar zijn het altijd mannen geweest die de lijst aanvoerden.

Maar we hebben nog veel meer topvrouwen bij de PvdA. Van de eerste tien kandidaten op onze lijst is de helft vrouw. Hassana Kadaoui is een sterke nummer drie die staat voor het belang van gezondheid en actief bewegen. Cindy Schouteren een goede nummer vijf met een groot hart voor bestrijding van armoede. Susan Verheij is een mooie nummer 7 met een geweldige inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Mirjam  van der Pijl is een stevige nummer negen met veel raadservaring en grote vrijwilligersinzet. Met een mix van jonge en oudere kwalitatief sterke vrouwelijke kandidaten gaat de Helmondse PvdA met een goed gevoel en een nieuw elan de verkiezingen in. De mannen overigens niet te na gesproken. Zij completeren de lijst. Maar nu staan de vrouwen in de Helmondse PvdA in de schijnwerper.

Stem op een vrouw                             Stem PvdA, lijst 9

 

Annegien Wijnands

Annegien Wijnands

Ik ben Annegien Wijnands en woon al 20 jaar in Helmond, waarvan nu drie jaar in Helmond-West. Ik studeerde arbeid- en organisatiesociologie en deed veel ervaring op binnen de volgende functies: personeelswerk, coach, wethouder / statenlid, werk voor de overheid: sociaal domein / veiligheid, opdrachten als zzp’er. Ik woon met plezier in onze levendige wijk, met

Meer over Annegien Wijnands