Fractievoorzitter & Raadslid

Mohammed Chahim

Kandidaatstellingscommissie over Mohammed

“Mohammed leidt meerdere wetenschappelijke onderzoeken bij TNO. Hij heeft een mooie staat van dienst bij de PvdA Helmond en de gemeenteraad van Helmond. Zijn kwaliteiten staan wat de adviescommissie betreft niet ter discussie. Mohammed is kandidaat voor de vierde periode, en heeft de ambitie lijsttrekker te worden. Hij is daarvoor de enige beschikbare kandidaat en in combinatie met zijn kwaliteiten en lange staat van dienst de logische lijsttrekker. Dit zal de laatste periode in de gemeenteraad zijn van Mohammed en hij wil zich in de komende periode inzetten om de continuïteit op middellange en lange termijn te waarborgen.”

Wie ben je?

Mijn naam is Mohammed Chahim, geboren op 18 april 1985 in Fes (Marokko). Ik kom uit een gezin van zeven kinderen, zes jongens en een meisje. Ik ben de op een na jongste thuis (mijn zusje is het jongste). Ik ben ik getrouwd met Hoyem en vader van Layin (2013) en Nawyan (2017).

Wat doe je?

Naast een Bachelor in de Econometrie en Operationele Research (OR), bezit ik een master in Financiële Econometrie en Actuariaat en een onderzoeksmaster in de micro-economie. Begin 2013 ben ik gepromoveerd aan de Economische Faculteit (departement Econometrie en OR) van de Universiteit van Tilburg. Mocht u interesse hebben kunt u mijn proefschrift ga dan naar www.chahim.nl. Op dit moment ben ik wetenschapper bij TNO met als focusgebied het kwantificeren van duurzaamheid, circulaire economie en regionale economie.

Wat wil je?

“De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten” het is eigenlijk heel simpel, heel eenvoudig  om uit te leggen waar de PvdA voor staat. Deze kerngedachte moeten we blijven uitdragen en dit is ook iets wat ik persoonlijk heel erg koester. Juist met de huidige economische crisis is solidariteit belangrijk en juist voor deze tijd is het sociaal vangnet bedacht. Dat we sommige zaken anders moeten gaan organiseren staat vast, van minder voor elkaar naar meer samen met elkaar.

In 2003 werd ik lid van de PvdA Helmond, in 2006 werd ik verkozen in de raad, en sinds 2014 ben ik fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Helmond. Daar houd ik me bezig met decentralisaties (Jeugd, WMO en Participatiewet) en andere maatschappelijke onderwerpen, bestuurlijke zaken en economie.

Stem Mohammed Chahim,

Stem PvdA, zeker in Helmond!