Susan Verheij

Susan Verheij

Over Susan Verheij

“Ik ben Susan Verheij en ik woon samen met Henk in Mierlo-Hout. Eerder woonde ik in Helmond Noord, Rijpelberg en Brouwhuis dus ik ken de stad en haar inwoners. In ’t Hout zie ik een levendig winkelcentrum en wijkhuis.

Ik werk als taalhuiscoördinator bij de Bibliotheek. Wist je dat 1 van de 6 inwoners in Helmond moeite heeft met lezen en schrijven? Dat betekent dat zij een artikel, een veiligheidsinstructie, een brief of website niet goed begrijpen. Ik zie wat het betekent als mensen niet zomaar kunnen meedoen.

Ook doe ik de eindredactie voor magazine Zakelijk Helmond en zie gelukkig dat er vele ondernemende bedrijven en instanties zijn. Zelf ben ik groot voorstander van lokaal kopen in plaats van online, dat moet meer gelden voor de gemeente.

Jarenlang was ik ook vrijwillig actief, zo regelde ik menig collecte en organiseerde met anderen van HAC de Night Run. Actieve inwoners maken Helmond leuker!

Nu gaat het me goed, maar ik had ook slechte tijden. Dat geldt voor veel mensen én kan iedereen overkomen. Daar moeten we in de politiek veel meer bij stil staan.

Ik maak me sterk voor de volgende zaken:

* Er moeten meer betaalbare woningen zijn. 

 * Activiteiten en verenigingen moeten ontmoetingsplaatsen zijn voor rijk én arm

* Meer aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid

* Wijkwinkelcentra en de ondernemers zijn belangrijk voor een wijk

 

De PvdA kan het verschil maken, maar we kunnen dat niet zonder u.

Doe mee!